Uitgelicht Uitgelicht Uitgelicht Uitgelicht Uitgelicht Uitgelicht Uitgelicht Uitgelicht Uitgelicht Uitgelicht

Regionale cultuurleningen


 

Heb je geld nodig voor investeringen in je beroepspraktijk? Een regionale cultuurlening is een snelle, goedkope manier om te lenen met aantrekkelijke voorwaarden. Zo kun je het geld bijvoorbeeld inzetten voor de aanschaf van instrumenten, apparatuur, materiaal, computers, (digitale) camera's of software, maar ook voor presentatie - en promotiemiddelen en cursussen/trainingen. In de film hieronder zie je wat een lening voor jou kan betekenen.

Professionele kunstenaars, creatieven, culturele organisaties en ondernemingen in de creatieve industrie in Noord-Brabant, de provincie Utrecht en Amsterdam kunnen lenen via de regionale Cultuurleningen. Per regio zijn er verschillende voorwaarden. Oriënteer je dus goed van te voren. Voor bewoners buiten de genoemde regio's is er ook een Microkrediet beschikbaar en voor grote leenbedragen werken wij samen met Triodos Bank. Let op: geld lenen kost geld!

 

Wat betekent de cultuurlening voor jou?
Heb je als creatieve ondernemer een ambitieus plan waarvoor je moet investeren? Is er voor de uitvoering hiervan (aanvullende) financiering nodig? Bekijk hier in de film wat een lening voor jou kan betekenen.

   

Hoe kijkt een kunstenaar naar uw bedrijf?
Cultuur-Ondernemen ontwikkelt voor uw bedrijf of organisatie een project op maat, waarbij uw vraagstelling centraal staat. Behalve in theaters en musea kom je kunstenaars tegen in bedrijven, buurten, scholen en zorgorganisaties. Cultuur-Ondernemen verbindt.

   

Aanmelden voor KiS kan tot 5 september
Kunstenaar In Samenleving (KiS) is een eenjarige parttime opleiding, ondergebracht bij Fontys, voor professionele kunstenaars die willen werken op het raakvlak van kunst en maatschappelijke ontwikkeling. De opleiding is toegankelijk voor kunstenaars uit alle disciplines.
Lees meer

   
2 okt: Inspiratiebijeenkomst eenzaamheid
In de Week tegen Eenzaamheid (25 september-4 oktober 2014) is er op 2 oktober een inspiratiemiddag voor kunstenaars die meer willen weten over eenzaamheid en het ontwikkelen van succesvolle culturele interventies rondom eenzaamheid. 
Lees meer

 

Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen Wat wij doen

Cultuur-Ondernemen stimuleert ondernemerschap bij culturele organisaties, creatieven en kunstenaars door middel van:

  • Financiering (begeleiding, microkrediet en cultuurlening)
  • Kennisoverdracht over ondernemerschap
  • Inzet creativiteit bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties

Download hier onze algemene brochure

Volg ons Volg ons Volg ons Volg ons Volg ons Volg ons Volg ons Volg ons

 

governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code governance code

De Governance Code Cultuur is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuur-
sector. De 9 principes van de code vinden hun ver-
taling naar aanbevelingen in de praktijk. 

Bestel de Code hier
 
Lees meer over de Code